Haraløkka – Fjellstad – Østensjøvannet rundt…

9 januar 2017. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Tidligere samme dag hadde han foreslått at vi skulle legge turen til mest mulig grusvei. Den er grei sa jeg og siden NVR (Nøklevann rundt) blir litt kjedelig, hadde jeg derfor planlagt en tur litt rundt omkring.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi fortsatte videre til Trekanten. Her i fra, tar vi lysløypa videre over Katismyra til Fjellstad, Hullet og Skraperudtjern. Underveis hilste vi på Hermann som hadde følge med en kar der de kom motsatt vei. Og på Skullerud Idrettsplass var det skirenn da Rustad IL hadde årets første klubbrenn.

Fra Skraperudtjernet satte vi kursen mot Østensjøvannet for en tur rundt vannet og siden det ikke er lys hele veien, hadde jeg med hodelykt.


Østensjøvannet sett mot sør   (gml: foto)


Skøytesport på Østensjøvannet – 1965. (oslobilder.no)

Østensjøvannet er en innsjø som ligger 107 m.o.h. Østensjøvannet er omkranset av drabantbyene og boligstrøkene Lambertseter, Bogerud, Abildsø, Manglerud, Rognerud, Oppsal, Ulsrud og Bøler.


Isskjæring på Østensjøvannet – 1902 (oslobilder.no)

Østensjøvannets største innløp er Smedbekken, Bølerbekken og Ulsrudbekken. Vannets naturlige utløp er Østensjøbekken som renner fra vannets nordende. For å bedre avløpet, og dermed sikre en stabil vannstand under høst- og vårflommene, ble det på begynnelsen av 1960-tallet sprengt en tunnel. Tunnelåpningens inngang kan sess ved vannets nordvestside. Tunnelvannet møter Østensjøbekken før den rennet ut i Alna ved Bryn st.

Tidlig utbygging på Oppsal. Haakon Tveters vei, Skøyenåsveien og Løypeveien. Østensjø skole i bakgrunn. (oslobilder.no)

Vi rundet Østensjøvannet og Bogerudmyra som i et åttetall før vi fra Rustad fulgte Welding Olsens vei til generalen og Rustadsaga. Vi går opp “skolebakken” og følger deretter Bølerlia til Haraløkka. En fin tur litt rundt omkring på et variert underlag som is, snø og bar asfalt.

Ca 15 km

1:45

#trening #mosjon #østensjøvannet #løpetur


Østensjø skole – 1940  (oslobilder.no)
 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1034

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top