Østmarka; Kroktjern – Lauvtjern – Hauktjern…

18 mai 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Einar som siden sist er blitt assistent i Dnt-Oslo med Østmarka vest som ansvarsområde, foreslo en tur rundt Lauvtjern m.m., for samtidig å skjekke hvor det var behov for å friske opp blåmerker.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Ulsrud, før vi fortsatte innover til veikryss ved Nøklevann. Her tok vi til venstre innover mot Lutvangen til stikryss. Vi tok blå sti opp skrenten og videre til Kroktjern. Underveis forteller Einar om reglene for merking osv., og jeg som trodde at et merke var et merke. Vel, nå vet jeg bedre.


Kroktjern   (gml: foto)

Fra Kroktjern tar vi en sti-og løype mot Haukåsveien, men tar til venstre der disse skiller lag. Vi følger så en sti med dårlig merking gjennom gammel skog på mosebunn, før vi kommer frem til ny blå sti ved Ulvenseter. Her tar vi til venstre og passerer Lauvtjernmåsan før vi i neste kryss, holder til høyre mot Lauvtjern. Vi noterer oss at det både mangler merker og at det er merker som må friskes opp.

Lauvtjern  (Foto: Einar N.)

Lauvtjern er et flott vann og etter å ha tatt noen bilder, fortsetter vi delvis rundt vannet til sti-kryss. Vi tar til høyre. Her er både terreng og underlag bra, og vi nyter turen videre frem til Branntårnet på Haukåsen. Her er utsikten mot Oslofjorden blitt bra etter hogst.


Haukåsen. Utsikt mot Oslofjorden/Bundefjorden (gml: foto)

Vi fortsetter på sti og fra Branntårnet tar vi sti mot sørvest til Haukåsveien som vi krysser og så videre over Lille Haukåsen (330 moh.), før vi kommer ned til Hauktjern.

Hauktjern sett mot nord

Her ved Hauktjern er det stier i flere retninger, men vi finner en blå sti som vi følger forbi Speiderlija og Prinsen av Portugals vei, før vi tar Dronningskaret ned til Sarabråten.

Her i fra, tar vi grusvei til Korketrekkeren og deretter en Natursti videre mot løypa mellom Ulsrud og Nøklevann. Vi svinger til venstre og fortsetter nå på en sti som er en del av UVR-løypa til Bøler IF Friidrett. I et stikryss der UVR tartil høyre, fortsetter vi rett frem til Sørli og grusvei tilbake til Haraløkka p-plass. En herlig “jobb” med masse stiløping.

Ca 12,9 km

1:43

#stiløping #østmarka #trening #friluftsliv #mosjon

 Flere bilder fra samme tur:


Lauvtjern


En variant av klopper??


Hauktjern 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top