12 mars 2014, Aktivitetsdag på Frognerseteren

            Aktivitetsdag med Skatt øst – Sandvika på Frognerseteren

Alternative denne dagen som skulle ende opp med felles bespisning kl 13, var enten skitur til Kobberhaughytta/Skjennungstua og eller, en fottur i nærområdet Kollen – Frognerseteren.

Siden jeg hadde valgt skitur, ble denne som følger:

Med oppmøte kl 10.00 og sola på plass, var vi 10-12 stk som skulle gå skitur. Vi samlet oss på nedsiden av Sportsplassen for felles avgang med kurs mot Kobberhaughytta og Skjennungstua.

 


                 Klar for tur fra Frognerseter (sportsplassen)

 

Løypene var foreløpig harde og det gled godt. Jeg hadde for anledningen valgt et eldre par ski som jeg skulle brukte som skøyte ski, og derav unngikk jeg dagens smøreproblemer. Etter de første lange utforkjøringene, ble gruppa spredt og vi var nå 5 stk som fortsatte i samlet flokk og passende tempo. Planen var jo en tur-retur Kobberhaughytta via Tryvannstua, men ett sted tok vi nok feil, for plutselig dukket Ullevålseter opp.

Etter en rask rådslagning om videre vei, valgte vi løype mot Skjennungen. Litt opp i bakkene som det er flere av, valgte en å snu for retur til Ullevålseter. Vi andre fire fortsatte videre og vel oppe den siste kneika, kunne vi stake oss frem til løypekrysset på Marimyr.

 
Janne, Jannicke og Nils Kristian på Marimyr

Fra Marimyr fortsetter vi i flott løype videre til Skjennungen og her møter vi løypemaskinen. I nysatte spor seiler vi videre til Kobberahughytta via Rundmyr, Langmyr og Blankvannsbråtan.

 


                Jannicke og NK i farta

            På Kobberhaughytta blir det en lengre pause med mat og drikke. Vi sitter ute for anledningen og nyter sola der den står høyt over Nordmarka.

            

                Mat og drikke på Kobberhaughytta

 

Klokka blir 12, og det er tid for retur til Frognerseteren. Vi skrenser ned fra hytta og så følger vi Holmenkolltrasseen til Tryvannstua. Sola som nå hadde fått et godt tak i snøen, sørget får dårlig glid, men fortsatt bra der den ikke kom til.

 


           Tryvannstua

 

Fra Tryvannstua fulgte vi løypa ut på vannet og i isete spor staket vi over til den andre enden og så bar det oppover mot Frognerseteren. Nok en gang tok vi feil da vi brått skled ut på perrongen ved Frognerseteren t-bane stasjon. Her tok vi imidlertid av skiene og ruslet så ned til “seteren” der det vanket fersk kjøttsuppe.

Praten gikk lett rundt bordene og alle var vi enige om at dette hadde vært en “toppers” dag enten man hadde gått fottur, sittet i solveggen eller vært på ski.

Dagen ble avsluttet med eplekake og krem, samt kaffe.

Stor takk til velferdskomiteen for en super dag på Frognerseteren:)

 

 

21 km

flere bilder samme tur:Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1074

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top