15 mars 2013 Aktivitetsdag på Frognerseteren – Nordmarka

15 mars

 

Aktivitetsdag med kollegaer i Nordmarka. Vi var 6 stk som hadde møtt frem på p-plassen ved Frognerseteren noe tidligere enn de øvrige og etter å ha smurt ski m.m., satte vi så avsted med kurs for Tryvannstua. For de som denne dagen hadde valgt å gå på ski, var det følgende 3 tur på programmet:

 

Løype 1: Frognerseteren – Tryvannstua – Skjennungstua – Frogneresetern; ca 9,5 km

 

Løype 2:Frogneseteren – Tryvannstua – Kobberhaugshytta – Tryvannstua – Frognerseteren, ca 19 km

 

Løype 3: Frogneseteren – Tryvannstua – Nordmarkskapellet – Kikut – Kobberhaugshytta – Tryvannstua – Frognerseteren, ca 30 km

 

I nysatte spor (møtte løypemaskinen), gikk det greit til Tryvannstua med alle mann. Vi fulgte så løype videre mot Rundmyr og Nordmarkskpl. Siden skiferdighetene var varierende, var det en som ba om at de andre bare skulle gå videre og at de ikke måtte vente på ham. Vi passerte Rundmyr og straks etter var vi ved løypekryss på Langmyr. Føret var ok men ettersom det nå hadde begynt å snø, ble det trått og det gled ikke like godt. Fra Langmyr går nå løypa rett nordover til Blankvannsbråtan og Kobberhaughytta.

 


Frank, NK og Loc på vei opp til Blankvannsbråtan

 

Fra Blankvannsbråtan gikk det greit videre og ikke lenge etter var vi på myra nedenfor Kobberhaughytta.

 


Roger på myra ved Kobberhaughytta (hytta opp til høyre)

 

Siden Frank og NK ikke hadde særlig gode ski (dårlig feste), valgte de å stå av her ved Kobberhaughytta. Roger, Loc og jeg fortsatte imidlertid videre mot Kikut som var turens mål for dagen. Vi staket over Appelsinhaugen, passerte Sulutjern og Abbortjernet, før vi nådde frem til løypekryss ved Bjørnsjøen. Det snødde nå tettere og det stakk i øynene, men ellers ok. Vi valgte for variasjonens skyld å ta til venstre, og “Landfast løype” videre til Kikut. Her var det nykjørt og ingen synlige stavtak. Straks etter var vi fremme på Kikut.

 

  

Roger og Loc på Kikut.

 

Etter drikke og matpause inne på Kikut, var det på med skiene igjen og vi skulle ta en litt annen vei tilbake. Vi skrenset derfor ned bakken og krysset Bjørnsjøen før vi var tilbake i løypekryss på den andre siden. Her tok vi samme løype som vi tidligere hadde kommet. Siden vi alle hadde grunnklisteret inntakt, var festet fortsatt ok og det gikk greit opp forbi Abbortjern, Sulutjern og frem til Appelsinhaugen. Vi fulgte løypa videre frem til en vei, og denne gikk vi opp til Kobberhaughytta. Her møtte vi flere av de andre som hadde valgt Kobberhaughytta som mål for turen men som nå var på retur til Frognerseteren.

 


Kobberhaughytta

 

Vi valgte å ta en tur innom kafeen og her ble det både en skillingsbolle og varm drikke. Siden det var felles bespisning på Frognerseteren kl 13.30, var det nå på tide å gå videre da klokka allerede hadde passert 12.40. Vi skled ned bakken fra hytta og fulgte så løype tilbake til Blankvannsbråtan, Langmyr, Rundmyr og Tryvannsstua.

 


Blankvannsbråtan

 

Fra Tryvannstua staket vi over vannet og deretter gikk vi opp bakkene mot Frognerseteren og p-plassen. Vel tilbake ved bilen på p-plassen, skiftet jeg til tørt tøy og ruslet opp til Frognerseteren der det ventet varm mat. Med en herlig eplekake og krem til slutt, så hadde dette vært en flott dag med kollegaer i Nordmarka. For alle som hadde vært med enten til fots, på ski eller hadde aket, var vi skjønt enige om at dette hadde vært en vellykket aktivitetsdag på Frognerseteren.

 

Ca 27 km

 

flere bilder fra samme tur:

 


Frognerseteren p-plassen

 


fra Kobberhaugen mot Appelsinhaugen


kobberhaughytta, skiene smøres for retur til frognerseteren

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top