Østmarka; Topptur – høyeste i Østmarka…

12 november

 

Einar og jeg har lenge snakket om en topptur i Østmarka, og i dag var været bra. Vi reiste fra jobb mot Blystadlia da dette var et bra utgangspunkt siden toppene lå i denne delen av Østmarka. Toppene som er Barlindåsen (398 moh), Bjønnåsen (396 moh) og Ramstadslottet (394 moh) befinner seg alle i Rælingen kommune.

 

Vi fulgte Sandbekkveien til Kurland kunstgressbane og her parkerte vi bilen. Vi knotet litt med å finne rett vei og etter å ha forespurt en vi traff, fant vi en gangvei (Turstien) som vi fulgte til Sandbakken og Skihytta. Etter å ha krysset bekken tok vi sti langs denne til Sandbekkstua. Her i fra og videre var det godt skiltet og vi satte kursen mot Bjønnåsen som var den første toppen vi ville over.

 

På vei mot Bjønnåsen

 

Det var stedvis svært bløtt etter flere dager med regn, men det gikk greit og etter ca 35 min nådde vi toppen av Bjønnåsen.

 

Einar på Bjønnåsen

 

Bjønnåsen er med sine 396 moh nr 2 av toppene i Østmarka.

 

Bjønnåsen er nok den toppen i Østmarka som har den flotteste utsikten og med en sikteskive for hva vi så, var det et imponerende skue mot nordvest.

 

Vi fulgte sti fra toppen og nedover mot et stikryss ikke langt fra Åmotdammen. Det var noe kjøligere her og det var is på kloppene som ble leie å passere, men vi kom oss greit over uten uhell.

 

Ved Åmotdammen. Vi tar sti mot Ramstadslottet

 

Vi fulgte en sti som snodde seg opp i skaret og kom frem til et kryss der vi tok til venstre og opp på toppen av Ramstadslottet.

 

Ramstadslottet, 394 moh og nr 3 i Østmarka.

 

Fra Ramstdaslottet er det en flott utsikt mot øst og Romeriksåsene.

 

Vi tok samme sti ned fra Slottet til krysset nedenfor. Her tok vi en umerket sti over ei myr, og så opp mot Barlindåsen som er den høyeste toppen i Østmarka.

 

Mot Barlindåsen

 

Barlindåsen, 398 moh nr 1 i Østmarka

 

Barlindåsen er til tross for sine 398 moh, den toppen med dårligst utsikt siden denne er bekledd med trær.

 

Vi tar delvis samme sti tilbake men i et kryss velger vi en sti som går på østsiden av Bjønnåsen. Her virket det som det fra gammelt av hadde vært en kjerrevei og det gikk greit å ta seg fram.

 

Sti på østsiden av Bjønnåsen

       


Mot Knølsmåsan og Blystadlia.

 

Vi passerte over Knølsmåsan og kom så frem til samme sti som den vi hadde kommet på fra Blystadlia. Nå gikk løypa bratt nedover og straks var vi tilbake ved Sandbekkstua. Fulgte sti- og grusvei langs bekken til Sandbakken-Skihytta, så Turstien tilbake til p-plassen der bilen sto parkert.

 

En flott tur på en fin dag i Østmarka der vi hadde vært på de tre høyeste toppene.

 

Ca 12 km, 2 t 10 min.

 

#oslomarka #østmarka #friluftsliv #mosjon #turogtrening #topptur

 

flere bilder samme tur:

 


sikteskive på Bjønnåsen

 


Bjønnåsen


blå sti ned fra Bjønnåsen mot Åmotdammen


Barlindåsen


på øst siden av Bjønnåsen

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

One thought on “Østmarka; Topptur – høyeste i Østmarka…

  1. Dette er mitt treningsrike! Her holder jeg på hele tida, og det er bakker nok, kan du si. Bor like ved der hvor dere parkerte 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top