Langs landeveien fra Haraløkka til Høyenhall, Ryen, Skullerud…..

16 desember 2019. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Einar som hadde satt bilen i Skulleruddumpa kom løpende til avtalt tid.

 

Siden forholdene i marka var litt vanskelige valgte vi denne gangen en tur langs landeveien. Og fra Haraløkka tok vi Utmarksveien til Bøler senter og Generalen før vi tok inn Eterveien. Planen var i utgangspunktet å løpe “favorittrunden”, men dette ble raskt endret da vi tok Østensjøveien videre. Vi passerer Østensjøvannet, Østensjø skole og Bryn før vi tar inn Høyenhallveien.

 

 

 

Bru ved Høyenhall sett fra Østensjøveien mot vest. – 1953 (oslobilder.no)

Vi går opp bakken forbi Breidablikk til veikryss hvor vi tar til høyre inn Furuveien. Underlaget så langt har vært bar asfalt, men her i Furuveien, var det en del is og det gjaldt å være forsiktig. Vi tar Svartdalsveien til Plogveien og deretter gangvei videre til Ryen.

 

Ryen krysset – 1962 (oslobilder.no) 

 

 

 

Fra Ryen følger vi deler av “favorittrunden” videre over Abildsø til Skullerud hvor Einar og jeg ønsker hverandre God Jul osv., før han setter kursen mot Skulleruddumpa mens jeg fortsetter mot Stallerud og Rustadsaga.

 

 

 

 

 

Siden det foregår diverse bygningsarbeider på Nøklevann skole fulgte jeg grusvei til Rustadsaga hvorfra jeg går opp Nøklevannsbakken eller “dereper`n og den onde søstera” som den også kalles. Jeg hilser på damegruppa til Rustad IL før jeg løper videre over Skredderløkka/kusletta og hjem.

 

Ca 13,2 km

1:30

Se tur på Strava HER:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top