Slitusprinten 2024 …

29 september 2024. Da Slitu IF Skigruppe inviterer løpere og mosjonister fra 11 år og oppover til et fartsfylt 10 km gateløp i Slitu var ikke jeg vond å be. Løypa som er kontrollmålt av NFIF er rekordrask, lettløpt og enkel – en løype å bli gla i 🙂  Løypa er også perfekt for deg som er på jakt etter å sette ny <<pers>>, men for egen del er jeg ikke så opptatt av tider. Det er heller selve  arrangementet der trivselsfaktoren er høy som trigger meg mest når jeg nå var på vei til Slitu i Indre Østfold for fjerde gang.

 

 

Straks etter ankomst på ved Morenen kjøpesenter rusler jeg av sted for å hente startnummer. Underveis hilser jeg på Geir Arne som er primus motor for Slitusprinten sammen med Roar, Marius og andre. Jeg snakker med flere kjente fra Team Sportsmanden og ikke minst var det fint å ha Jan Billy tilbake med startnummer på. Atmosfæren er god og det er bare å nyte.

 

 

 

 

 

Foto fra FB-siden til Team Sportsmanden v/ Roar Tomter med følgende tekst; Takk til alle TS medlemmer som deltok på Slitusprinten 2024 i strålende vær i dag. Vi fikk ikke samlet alle til fotografering, men det ble da en fin bukett med strålende løpere dette her. Gøy å møte dere, bare hyggelige og fine folk 🙂

 

 

 

 

 

Jeg løper løypa litt motsatt vei som oppvarming før jeg stiller meg opp i startfeltet. Et stykke bak i feltet men like foran fartsholderne til 55 min. Disse to skulle jeg imidlertid få stor nytte av underveis, men min plan var å holde meg foran disse to. Ett minutt igjen var det noen som sa og jeg tok et siste bilde.

 

 

Klar ferdig pang og løpet var i gang. Stort felt og litt treg start, men dette løste seg greit opp de neste 200-300 meterne. Løypa kjenner jeg godt og visste at det er lett å bli overivrig de to første kilometerne, men jeg fant fort ryggen til to stk som løp passe fort. Jeg fulgte disse hakk i hæl en stund, men merket at det gikk saktere og saktere så etter passering 3 km, løp jeg forbi. Jeg trodde jeg lå greit an til en tid under 55 min, men like før 5 km passering så dukker Hans Petter og Per Olav opp. Bare å henge seg på tenkte jeg da vi begynte på neste runde. Dere ligger litt foran skjema sa jeg mens vi løp side om side. Ja vi har litt tid i “banken” før den siste bakken. Jeg forsøkte å øke farten etter passering 8 km og tror jeg fikk noen meter, men han ene av disse to (Hans Petter) fulgte på som en skygge og jaget meg videre. Både Marius og Roar kom med oppmuntrende tilrop og mulig det hjalp for jeg suste (haha) av sted med Hans Petter i hælene rundt den siste svingen og inn til mål. Takk for hjelpen sa jeg og fikk en flott medalje for fullført løp.

 

Med tiden 54:49 er jeg godt fornøyd med gjennomført løp og jammen ble det en negativ splitt med et helt sekund. Herlig.

Slitusprinten er et løp å bli glad i 🙂

Ca 10 km 54:49

Se løp på Strava HER:

Se mer om Slituløpene HER:

Flere bilder følger;

 

 

Foruten at Sigrun Gjølberg og Fredrik Sandvik var raskeste dame og herre så satte de begge to løyperekorder med tidene 35:06 og 29:43

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1268

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top