Skitur i Romeriksåsen; Sjonken og Hakkim

                       2.mars 2008 

                       Skitur i Romeriksåsen med Odd-Vidar og  Roger. Vi reiste fra Bøler ca 7.30 og etter å ha hentet Roger hjemme hos ham, var vi på Sjonken ved Fossli Parkering ca kl 8.45.

 

                       

                        Roger og Odd-Vidar inspserer løypa fra P-plassen

                       

                        Etter å ha tatt løypa i næremere øyesyn og med varslet vær ble,det til at vi valgte å legge voks som feste. Ble 2-3 lange med V45 og en kort med VR50. Vi la av sted ca kl 8.55 og på noe isete løyper ble det bedre etter første løypekryss der vi gikk til høyre mot Bjertnessjøen. Her var føret og forholdene mye bedre og skiene fikk godt feste. Vi gikk langs vannet og i neste løypekryss “Rustadsaga” valgte vi å ta til venstre og nå begynte det å gå oppover i lange slake diagonalbakker. Jo høyere vi kom jo bedre ble forholdene og det var nå tør fin snø og skia satt som spiker. Et stykke opp i løypa kommer 3 karer “Toget” i fint driv og passerer oss ganske så uanfektet. Odd-Vidar bemerker at det var noe kjent med den bakerste av de 3 og mener det må ha vært Lars Erik Eriksen. Vel oppe ved Råsjøstua ser vi de samme tre karene “Toget” og det er ingen tvil om at Odd-Vidar hadde rett.

 

                       
              Med Råsjøstua i bakgrunn tar vi første drikkepause.

 

                        I strålende vær med sol og blå himmel passerer vi Råsjøstua og setter så kursen opp Trasletjerndalen mot Råbjørn. I flotte løyper, fine omgivelser og på silkeføre nyter vi turen og igjen møter vi “Toget” som nå var på retur etter å ha vært innover mot Råbjørn så langt løypene var preparert. Vi snudde også her på samme sted.

                      

                       
                        Fra løypekrysset ved Råbjørn

                       

                        Etter kort pause med drikke, satte vi kursen tilbake mot Råsjøen. Det var nå en del utforkjøringer og litt nede i bakken møter vi løypemaskinen som var på vei oppover. Noe lenger ned i bakken tar vi igjen en kar som sitter på huk med bikja ved siden av løypa og  som titter opp i det vi passerer.Vel nede etter utforkjøringen utbryter nok en gang Odd-Vidar – så dere Bjørn Dæhlie?.

                                 

                         

                         På vei mot Hakkim  i nypreppa spor

 

                        For oss som var ute på ski-tur/trening, ble vi noe inspirert av å være ute i det samme område og trakter som våre tidligere eliteløpere og vi gikk ganske så lett og ledig en stud etter møte med Bjørn Dæhlie.

                                   Vel fremme ved Råsjøen igjen,  satte vi nå kursen mot Hakkim. Passerer Elsjøane (store og lille) og Bakkholtjerna. På silkeføre og i strålende vær var det bare å nyte de flotte omgivelsene hvor nysnøen som kom natt til lørdag fortsatt hang på trærne.  Vi møter nå også andre turløpere som har tatt seg innover fra Hakkim. Etter å ha gått et stykke, snur vi så litt føre nedforkjøringen mot Hakkim og  går tilbake til Store Elsjøan. Her ta vi et kort opphold med mat og drikke.

 

                                

                        Rastepause ved store Elsjøa

                       

                        Vi fortsetter mot Råsjøen og staker oss videre i lange og flotte  partier hvor det går nedover. Vi går så forbi Råsjøstua og følger løypa videre nedover mot Bjertnessjøen. Siden vi nå forlater de høyere områdene med tør snø, merker vi nå at sporene er blanke og at det går fort nedover. Til tross for god fart kommer det 2 karer som passerer oss og suser forbi. Roger som tydelig er inspirert av de vi har møtt tidligere på formiddagen, kaster seg på stavene og holder følge med disse 2 nedover til løypekrysset “Rustadsaga” ved Bjertnessjøen. Her velger vi en annen vei tilbake enn den vi kom, slik at vi går rund Bjertnessjøen.

 

                        Nå var det is i sporene og  skiene nokså glatte men men, det er nå ikke lang igjen til P-plassen. Etter et stykke tar vi av fra løypa og fortsetter på rødmerket sti ut i terreng uten spor.

                      

                       
                        Hvor er løypa?

                                   Vi passerer en koie og fortsetter på skaren nedover og kommer omsider ned og ut på en myr. Heldighvis gikk det greit med oss alle. Vel over myra kommer vi igjen inn på preppa løype og etter ca 500m er vi tilbake på P-plassen. Dette har vært en strålende dag på ski i flotte omgivelser her i Romeriksåsen. Vi har vært ute i ca 3t 20min.

                         34 km

 

6.mars           

                        Skitur i Romeriksåsen med Odd-Vidar og Roger. Vi reiste fra jobb kl 14.00 og var fremme på Hakkim 1 time senere. Det var 4-6 plussgrader og strålende vær men alikevel tør fin snø. Hadde lagt på 2 lange V45 og 1 lang med VR50. Skia fikk bra feste og vi la av gårde i rolig tempo. Ettersom vi kom høyere opp ble forholdene om ikke enda bedre så nær perrfekt, men etter å ha møtt løypemaskinen ble det faktisk noe trått enkelte steder. Vi passerte i fint driv Bakkholtjerna og Elsjøene (Store til høyre og Lille til venstre). Vi kom så frem til Råsjøen ved Råsjøstua og satte kursen videre mot Trasletjerndalen og Råbjørn. Vel fremme ved Råbjørn etter ca 50 min og 10 km, tok vi en pause med mat og drikke før vi returnerte samme vei.

 

                       
                        Råsjøen og Råsjøstua

                         Det ble mange slake og fine diagonalbakker, stakepartier og bakker med utforkjøringer. Terrenget og løypa er super i så måte og hit skal vi tilbake. Etter å ha gått ca 1 t 34 min på ski, var vi vel fremme på p-plassen og var svært så fornøyd med turen. Det var mye som stemte denne ettermiddagen og nå ser vi bare frem til Birken 15.03.08.

 

                        20 km

                         #romeriksåsen #skitur #mosjon #friluftsliv

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top